недеља, 8. децембар 2019.

Прва радионица пројекта “Креирамо БЕСКОНАЧНО” у Научном клубу Смедерево

У креативној атмосфери, 19.11.2019. од 17 часова, у пријатном амбијенту Научног клуба у Смедереву, ученици седмог и осмог разреда присуствовали су отварању пројекта који повезује уметност и математику.
Кроз дефинисање и стварање аритметичког и геометријског низа бројева, рачунање суме, израду Мебијусове траке од папира, сечењем Мебијусове траке на половини и трећини од ивице, и креирањем децимала броја Пи, ученици су се приближили појму бесконачности на опипљив начин. Практичну израду модела пратиле су презентације у виду фотографија и видео приказа трансформација Мебијусове траке. Пројекат "Креирамо БЕСКОНАЧНО" састоји се из пет радионица, усмерених на упознавање младих са различитим аспектима математике као науке: на првом месту појмом бесконачности и различитим приказима и примера из којих се може схватити појам бесконачног. Учесници стичу вештине израде модела које могу и код својих кућа и у учионицама даље да унапређују.
Првој радионици су присуствовали ученици ОШ “Бранко Радичевић” Смедерево, гост- вршњачки едукатор Немања Николић, ученик ОШ "Јован Јовановић Змај" из Ковина, рализатори: Синиша Ћулафић, Горан Тирнанић и Мирјана Кокерић. Учесницима су на крају радионице подељени прикладни поклони за будући наставак рада на часовима математике: интересантни лењири. Спојем математичких, уметничких и филозофских афинитета деце, на овом пројекту стижемо до нових математичких сазнања која стоје иза појма бесконачно, кроз радионице прилагођене различитим узрастима деце.

Нема коментара:

Постави коментар